Kmalu se prične začetni tečaj jadranja!

Tudi vas mika, da to poletje ne bi ležali na plaži, temveč bi se z jadrnico podali od zaliva do zaliva, od otoka do otoka, od marine do marine? Potem ste se odločili pravi čas – začetni tečaj jadranja se kmalu prične!

Tečaj jadranja na slovenski obali

Slovenci smo odlični jadralci, kar dokazujejo regatne zmage in nenazadnje tudi olimpijska medalja. Število navdušencev nad jadranjem iz leta v leto narašča, vse več pa je tudi povpraševanj po tem, kje je mogoče opraviti začetni tečaj jadranja. Marsikdo si namreč želi, da bi poletni teden dni na jadrnici lahko preživel samostojno, brez skiperja. Da bo to mogoče, pa si je potrebno nabrati precej znanja, tako v okviru tečaja za izpit za voditelja čolna kot tudi v šoli jadranja, kjer se je mogoče bolj posvetiti praktičnemu znanju.

ŠD GibancaVas mika? Začetni tečaj v šoli jadranja Gibanca je namenjen vsem začetnikom, ki z jadranjem še nimajo (veliko) izkušenj, pa tudi vsem tistim, ki bi radi izboljšali svoje znanje. Tečaj poteka ob vikendih, še bolj pomembno pa je, da poteka blizu. Izpluje se iz Marine Portorož.

Kdo organizira tečaj jadranja?

V športnem društvu Gibanca se združujejo nekateri naši najboljši jadralci, ki se udeležujejo tudi tekmovalnih regat, društvo pa se lahko pohvali kar s tridesetimi leti tradicije, kar gotovo priča tudi o kakovosti izobraževanj. Učitelji so izkušeni jadralci, ki imajo naziv učitelj jadranja in mornar motorist, torej ste lahko prepričani o njihovi strokovnosti.

Zakaj je pomembno, da opravite začetni tečaj jadranja?

Človek kot bitje ni prilagojen življenju na morju, oceane si skuša podrediti s tehničnimi dosežki svojega uma. To pomeni, da je lahko plovba varna le, če jadranje do popolnosti obvladamo in ves čas skrbimo za varnost – tu je pomembna predvsem preventiva. Praktično znanje je nujno predvsem takrat, ko se želimo na morje podati sami, kadar bo barko vodil skiper, pa smo mu lahko z vsaj osnovnim znanjem v veliko pomoč.

Osnove jadranja

Na tečaju boste spoznali pomembne osnove varnega jadranja.

Z opravljenim tečajem jadranja boste poskrbeli za lastno varnost in varnost družine in prijateljev, s katerimi se boste podali med valove. Ker je tečaj jadranja praktičen, si boste pridobili samozavest in se hkrati naučili, kako se najbolj primerno odzvati v situacijah, ki bi na morju lahko vodile v težave.

Ste ljubitelj morja in vas je plovba od nekdaj navduševala? Potem ste vabljeni na začetni tečaj jadranja v športno društvo Gibanca! Pridružite se ljudem, ki jim morje predstavlja sprostitev in popolno svobodo.

Kategorija: Prosti čas