Ureditev moderne predsobe

Prvi prostor, ki nas pozdravi ob vstopu v naš dom, ter zadnji, od katerega se poslovimo, je predsoba. Štejemo jo za enega tistih prostorov, ki jim ne posvečamo veliko pozornosti oziroma zanj nismo pripravljeni odšteti veliko denarja, a vendar je to izjemno funkcionalen ter opazen prostor, zato bi veljalo nekoliko spremeniti svoje prepričanje.

Kot rečeno je predsoba prvi prostor, ki pozdravi tako stanovalce kot obiskovalce. Ureditev predsobe torej velja skrbno načrtovati ter jo opremiti tako, da bo delovala prijazno, hkrati pa bo izpolnjevala vse tisto, kar od nje pričakujemo. Kakšna naj bo moderna predsoba?

1. Predsoba naj ne bo »prepišna« oziroma naj nima vhodnih vrat, nameščenih naravnost proti vratom, ki vodijo v notranjost stanovanja – to ni v skladu s feng šuijem in je tudi sicer neprijetno. Veliko boljši občutek boste imeli, če prehod v notranjost stanovanja vsaj nekoliko zaščitite pred direktnim tokom in tako vsem, ki pridejo na vaša vrata, hkrati onemogočite, da enostavno vidijo v vaš dom. Zagotovite si več zasebnosti.

Moderna predsoba

Bodite pozorni na to, da v predsobi ne bo prepiha

2. Ureditev predsobe velja pričeti z zaščito tal, ki morajo biti odporna na umazanijo in vlago, saj prav v predsobi sezuvamo svojo obutev. Tudi stene naj bodo nekoliko odpornejše na umazanijo – predsoba je namreč prostor, skozi katerega mora prav vsakdo, ki pride v vaš dom, torej velja za bolj obremenjenega.

3. Predsobe so običajno majhne, zato je treba pohištvo in dodatke zelo dobro razporediti. Če imate prostor, se priporoča vgradna omara, sicer pa zgolj ozka omara za čevlje ter prostor z obešalniki za odlaganje vrhnjih oblačil. Predsoba naj ima tudi veliko stensko ogledalo – da se v njem ogledate, preden odidete od doma, ter tudi zaradi optične ukane, ki naredi prostor na videz večji.

4. Sodobne predsobe imajo pogosto klopco ali tudi nekoliko udobnejši, tapeciran stol, na katerega lahko sedemo med obuvanjem.

5. V predsobi lahko stene popestrite s stenskimi nalepkami, ki so nekakšna »pravila obnašanja« v vašem domu.

Kategorija: Dom in vrt