Povod za prvi zmenek

Kdo naj da povod za prvi zmenek?

V svetu samskih se nekateri znajdejo bolje, drugi malenkost slabše. Odvisno od stopnje samozavesti in dejstva, kakšen pogled na spoznavanje imajo. Pri nekaterih je namreč še vedno zakoreninjeno v mislih, da mora biti moški tisti, ki da povod za zmenek.

A zakaj tega ne bi storila ženska, če ji je nek moški všeč? Povsem realna situacija je, da se ženska zagleda v nekoga, ki za njeno naklonjenost morda sploh ne ve. Seveda mora biti prisotnega nekaj flirtanja, in če tudi potem ni nobene konkretne reakcije z njegove strani, se zgodba velikokrat konča na tej točki.

Ljudje smo si različni

Svet je lep prav zaradi tega, ker smo si ljudje različni. Tako po videzu kot po karakteristikah. Določene reči nas na drugih ljudeh privlačijo, spet druge odbijajo. Če denimo žensko nek moški privlači, ker je samozavesten, na drugi strani pa deluje nedostopno, bo za nekatere še bolj zanimiv.

Odkar so na voljo spletni zmenki, tako srečamo veliko različnih kategorij oglasov, med katerimi najdemo tudi rubriko »ona išče njega«. Samske ženske iščejo samske moške za resno zvezo, odvisno od namena spletnega portala, pa tudi zgolj za romanco ali avanture.

Vseeno je, kdo stori prvi korak

V resnici je popolnoma vseeno, kdo stori prvi korak. Časi, ko je bila to izključno naloga moškega, so mimo. Seveda se še vedno največkrat pričakuje, da bo ON tisti, ki bo nekoliko bolj aktiven, a naj vas ne preseneti, ko boste sedeli zvečer v baru in boste opazili, kako k moškemu pristopa ženska, ga ogovori in se z njim zaplete v pogovor.

Prvi korak do zmenka

Nič nenavadnega ni, če prvi korak, ki vodi do zmenka, naredi ženska.

V resnici so takšni primeri še nekoliko bolj zanesljiv pokazatelj, da bi lahko šlo za zelo zanimivo ljubezensko zgodbo. Vendarle pa mora tudi moški odigrati svoj del vloge, sicer se mu utegne to kasneje maščevati. Ženska od moškega pričakuje, da bo močan, samozavesten, ji stal ob strani in se bo v njegovi družbi počutila varno.

Ko gre zgolj za eno noč …

Seveda pa ne gre prezreti še enega dejstva. V resnici lahko do prej opisanega primera pride tudi zaradi trenutnega razpoloženja. Večer, bar, dobro vino in družba … sliši se kot recept za nekaj navihanega. Če je v zraku prisotna erotika in se odvija zabava, potem je povsem mogoče, da pride do iskre, ki zaneti plamen zgolj za eno noč.

Takšen dogodek označimo za romanco ali avanturo, zato teh izrazov ne zamenjujte za ljubezensko ali resno razmerje. Gre za izraze, ki jih pogosto srečamo med filtri na spoznavnih portalih in jih mnogi ne uporabljajo pravilno. Prav zato je dobro poznati njihov pomen.

Kaj iščemo in kaj iščejo drugi?

Omenjeni spoznavni portali in aplikacije za samske imajo navadno na voljo štiri različne filtre, s katerimi povemo, zakaj smo tam in kaj iščemo.

  • Resna zveza – je vsekakor dovolj jasen pojem, ki ne pušča odprtega dvoma v to, kaj si nekdo želi.
  • Prijateljstvo – seveda takšnih portalov ne uporabljamo samo za iskanje partnerja, ampak tudi prijateljev, ki jih je kasneje v življenju vse težje spoznati, ko smo razpeti med službo in domom.
  • Romanca – pri tem izrazu je treba biti previden, saj pomeni, da si nekdo želi zgolj nekaj lepih trenutkov. Gre za pojem, ki ga ne razumejo vsi enako.
  • Klepet – ljudem je v življenju dolgčas in bi radi poklepetali. V tem primeru se vsekakor lahko spozna tudi osebo, s katero kasneje pridemo do razmerja, vendarle pa v osnovi pomeni zgolj to. Dolgčas mi je.

Kategorija: Prosti čas