Plinske in električne airsoft pištole

Airsoft je tudi pri nas vse bolj priljubljena igra, ki temelji na simulaciji vojaških bojev. Večini je všeč predvsem zato, ker sta za uspeh pri igri potrebna dobra taktika in poznavanje osnovnih vojaških veščin, poleg tega pa tudi vsaj nekaj fizične pripravljenosti. Če ste pravi airsoft navdušenec, potem ste gotovo že pomislili na to, da bi se odločili za nakup lastne airsoft pištole ali puške, pri čemer imate tudi pri nas kar nekaj izbire. V spletni trgovini Airking so vam med drugim na voljo airsoft pištole, ki so replike najboljših vrst orožja.

Plinske ali električne airsoft pištole?

Tako plinske kot električne pištole za airsoft uporabljajo plastične pelete, vendar se za streljanje teh uporablja različna tehnologija. Plinske airsoft pištole poskrbijo za izstrelitev »kroglice« s pomočjo stisnjenega, kompresiranega plina (običajno gre za propan, lahko pa tudi za druge pline, na primer ogljikov dioksid). Plinske airsoft pištole večinoma umeščamo v srednji razred, odlične pa so predvsem takrat, ko se z nasprotniki spopademo na zunanjem terenu. Plinska pištola za airsoft je lahko polavtomatska ali avtomatska. Izstrelek izstreli s precej višjo hitrostjo kot pištola na vzmet, ki velja za najbolj enostavno.

  • Airsoft pištola BW1911 Blackwater Colt CO2

Kaj pa električne airsoft pištole? Te za delovanje uporabljajo vzmet, tako kot osnovne pištole za airsoft s klasičnim delovanjem na vzmet, vendar pištole ni potrebno ročno naperiti. To pomeni, da so lahko polavtomatske ali avtomatske. Električna pištola za airsoft je najbolj priljubljena in spada v višji razred.

Kaj se obnese najbolje?

Glavna težava plinskih airsoft pištol je, da delujejo nekoliko slabše ob nizkih temperaturah, prav tako pa je igre konec, če vam med njo zmanjka plina. Prednost električnih je v tem, da imajo izstrelki višjo hitrost, da lahko baterije enostavno ponovno napolnimo, dobro pa delujejo ne glede na temperature. Kar jim ne odgovarja najbolje, je vlaga, tako kot pri plinskih, pa se tudi tu igra konča, če zmanjka »goriva« oziroma se izprazni baterija.

Kategorija: Prosti čas