Pasivne hiše Rihter

Veste, kakšno gradnjo imamo danes za pametno? Odgovorov je lahko kar precej, a zagotovo se vsi strinjamo v eni točki: gradnja mora biti kakovostna, da bo imela hiša čim daljšo življenjsko dobo, da bo vzdrževanje minimalno, prav tako pa stroški za njeno uporabo. Vse to lahko dosežemo tako, da se odločimo za gradnjo pasivne hiše, ki je pametna izbira že sama po sebi, lahko pa se odločimo za še dodatno nadgradnjo in si privoščimo bivanje v zavetju tako imenovane pametne hiše.

Zakaj pasivne hiše?

Pasivne hiše, ki jih pri nas kot najbolj priznan proizvajalec ponuja podjetje Rihter d.o.o., združujejo kakovost, majhno potrebo po vzdrževanju in izjemno varčnost. Zakaj? Ker gre za montažne hiše, katerih zunanji sloj je izdelan iz izpopolnjenih sodobnih materialov, ki jamčijo izjemne energijske prihranke.

  • Sistem PASIV

Zunanji plašč pasivne hiše je narejen iz posebnih »sendvič« plošč, v katerih je več plasti kamene volne. Takšna struktura zagotavlja, da bo pozimi v hiši prijetno toplo, poleti pa dovolj hladno. Za dodatno ogrevanje in ohlajanje ne boste porabili tako rekoč nič, saj sodobna pasivna hiša porabi v primerjavi s klasično gradnjo petkrat manj energije in se trudi biti energijsko samozadostna.

Od pasivne do pametne hiše

Če se odločite za pasivno hišo Rihter, seveda ni vsa »umetnost« v materialih, konstrukciji in obliki, temveč je potrebna tudi pametna izbira oziroma prilagajanje okolici. Z zastekljenimi površinami, obrnjenimi proti jugu, lahko tudi v hladnih dneh poskrbimo za dovolj toplote, prav tako pa prihranimo tudi na račun razsvetljave.

In če želite še več prihranka, dodajte še vse tisto, kar tvori pametno hišo – hišo, ki jo lahko upravljate na daljavo in zagotavljate najnižje stroške z nastavitvami senčenja, na primer. Vse sodobne tehnološke rešitve, ki jih ponuja pametna hiša, pomagajo zniževati stroške in tako nazadnje ni pametna le vaša hiša, temveč ste tudi sami pameten investitor.

Kategorija: Dom in vrt