Otroške stenske nalepke za popestritev sobice

Dekoracija in opremljanje otroške sobice sta vedno svojevrsten izziv, pri katerem si lahko privoščimo veliko mero kreativnosti. Preden pričnemo z osnovno opremo, pa moramo seveda pomisliti na stene, tako na njihovo barvanje kot na dekoracijo, pri čemer nam lahko pomagajo otroške stenske nalepke.

Zakaj so otroške stenske nalepke tako priljubljene?

1. Uporaba stenskih nalepk je praktična in enostavna. Stene moramo predhodno prebarvati ali očistiti, da so čiste in gladke. Slikanje na stene ni več potrebno – to pa pomeni, da tudi ni težav takrat, ko se otrok motiva naveliča in si zaželi drugega. Pri poslikavah je bilo to precej neprijetno, saj jih je bela barva težko prekrila.

2. Otroške stenske nalepke (dekorativne-nalepke.si) ponujajo najrazličnejše domišljijske motive, ki so primerne tako za dojenčke in predšolske otroke, šolarje, pa tudi najstnike. Otrok si lahko sam izbere nalepke, ki so mu všeč.

  • Otroška stenska nalepka - sovice

3. S pomočjo nalepk lahko sobico opremimo tudi tematsko, ne da bi morali zaradi tega kupovati pohištvo, ki nam pomaga pri ustvarjanju tematike. Pohištvo za otroško sobo je lahko povsem klasično, učinek tematike pa ustvarijo otroške stenske nalepke in razni drobni dekorativni elementi.

4. Stenske nalepke so odlične tudi za zaščito sten. Če z njimi prekrijemo steno v višini, ki je najbolj umazana (višina otrokovih rok), bodo stene zaščitene pred umazanijo, če se umažejo tudi otroške stenske nalepke, pa jih lahko enostavno obrišemo z vlažno krpo.

5. Za namestitev dekorativnih nalepk ne potrebujemo mojstra, temveč jih lahko »položimo« tudi sami. Pri večjih vsekakor pride prav dodaten par rok, sicer pa ni težav.

6. Otroške stenske nalepke so lahko različnih dimenzij in različnih barv, izbira motivov pa je izjemno velika. Otrok ima lahko z nalepkami zapisano svoje ime, kak zanimiv napis, nalepka lahko odraža njegove hobije ali pa upodablja povsem tipične otroške stvari, na primer rožice, ptičke, metuljčke, risane junake …

Kategorija: Dom in vrt