Kakšno posteljo izbrati

Kakšno posteljo izbrati za udobno spanje?

Nakup postelje ni ravno pogosto opravilo, vendar mu je smisleno nameniti nekaj več pozornosti in časa, saj v postelji preživimo približno 1/3 svojega življenja. Kakovost spanja ima velik vpliv na naše zdravje, saj so mnoge raziskave pokazale povezanost pomankanja spanca in razvoj številnih bolezni, tako fizičnih kot tudi psihičnih.

Pri izbiri postelje moramo upoštevati več dejavnikov in sicer dimenzijo, material, obliko, kakovost izdelave ter ceno.

1. Dimenzija postelje

Na to, kakšno dimenzijo postelje bomo izbrali, vpliva več dejavnikov. Če bomo menjali le posteljni okvir, vzmetnico pa obdržali, smo glede dimenzije omejeni. V primeru, da se menja celotnen posteljni komplet, pa imamo pri izbiri več svobode.

Postelja Happy KR120

Postelja Happy KR120 je primerna za vzmetnico dimenzije 120×200 cm.

Izbira dimenzije je odvisna od tega, koliko prostora imamo na voljo, koliko oseb bo spalo na postelji in kakšne so naše spalne navade. Večina postelj je standardne dolžine 2 metra, vendar pa lahko v primeru, da smo višje rasti, izberemo tudi podaljšano posteljo dolžine 210 ali 220 cm.

2. Material, tip in oblika

Izbira materiala in tipa postelje je v veliki meri odvisna od našega okusa. Postelje so lahko izdelane iz masivnega lesa, iverne plošče, kovine ali pa so oblazinjene. Poleg tega, da nam je postelja všeč, moramo paziti še na to, da se postelja ujema z ostalimi elementi v prostoru in da je čim bolj kakovostno izdelana, da ne bomo imeli težav s škripanjem ali s kratko življensko dobo postelje.

3. Kakovost izdelave

Pri kakovosti postelje moramo paziti na dva dejavnika. Material, iz katerega je postelja izdelana, mora biti trden in odporen. Pri oblazinjenih posteljah moramo paziti, da je tkanina odporna na drgnjenje ter da so šivi kakovosti, saj bo v nasprotnem primeru postelja ob vsakodnevni uporabi hitro uničena.

Postelja Masiva Classic

Postelja Masiva Classic z letvicami je izdelana iz masivnega bukovega lesa.

Pozorni moramo biti tudi na samo konstrukcijo postelje. Pametno je, da izberemo model, ki ima vogale ojačane s kovinskimi vogalniki, nosilci posteljnega poda pa morajo biti trdni in primerno pritrjeni na ogrodje postelje.

4. Cena postelje

Na ceno postelje vplivajo številni dejavniki. Cena je odvisna od izbranega materiala, dimenzije, dodatnih funkcij (predal, dvižni pod itd.) ter seveda blagovne znamke in trgovine, kjer smo posteljo kupili.

Cenovni razpon ponudbe je ogromen, pri izbiri pa se moramo zavedati, da posteljo kupujemo za daljše časovno obdobje in da je pogosto bolj pametno nameniti kakšen evro več za posteljo, ki je kakovostno izdelana in se nam dopade.

Več informacij o posteljah: https://megapohistvo.si/spalnica/postelje

Kategorija: Dom in vrt