Priprava na izpit CPP

Kako poteka priprava na izpit CPP?

Ko se odločite, da je napočil korak za opravljanje vozniškega izpita, je seveda potrebno poskrbeti za nekaj predpriprav. Izbrati ustrezno šolo vožnje, poskrbeti za finance in podobno. A ena najpomembnejših reči, ki se tičejo vozniškega izpita že povsem na začetku, je vsekakor predavanje, kmalu zatem pa še test CPP.

Pravila cestnega prometa skrajšano imenujemo CPP in so osnova za podlago vsakega novega voznika. Brez osvojenega znanja na tem področju se namreč ne moremo podati na cesto. Omenjena pravila skrbijo tako za našo varnost kot tudi varnost drugih udeležencev v prometu.

Kako se ustrezno pripraviti na test?

Sama priprava na izpit CPP sestoji iz več delov. Eden je vsekakor tisti uradni del, ki ga sestavljata dva sklopa v skupnem trajanju 6 dni. Prvi sklop traja 4 dni oziroma 16 pedagoških ur. Tega imenujemo splošni del. Drugi pa traja 2 dneva oziroma 8 pedagoških ur in se imenuje dodatni del.

CPP testi, predavanja in animacije

Zagotovo je vaša primarna naloga, da na tem predavanju zavzeto poslušate predavatelja, si zapišete kakšne nerazumljive reči in situacije ter kasneje poiščete ustrezne odgovore nanje. Kar se same priprave na test tiče, pa povejmo, da se je potrebno tudi učiti, kar lahko na srečo danes storimo s pomočjo spleta.

Spletna aplikacija vam bo v veliko pomoč

Ko govorimo o spletni aplikaciji, ki je namenjena izpopolnjevanju znanja s področja pravil cestnega prometa, povejmo, da gre za zelo intuitiven pripomoček, ki bo še kako prav prišel vsem novim kandidatom za opravljanje vozniškega izpita.

V veliko pomoč vam bodo tako različne animirane predstavitve situacij, ki se vam v pisani obliki morda zdijo močno zagonetne. V 3D obliki pa boste kaj hitro videli, da je vse skupaj precej enostavneje, kot je videti v knjigi. Zelo dobrodošli bodo tudi različni online testi za posamezne kategorije kot tudi zbirka najtežjih vprašanj, katerih se bojijo vsi.

Kako se lotiti CPP izpita?

Eno je teorija, priprava na izpit pa nekaj drugega. Sprva boste sedeli v učilnici in pozorno prisluhnili izkušenemu predavatelju. Skušajte si zapomniti karseda veliko informacij, vsekakor pa tudi povprašajte o nejasnih rečeh, ko bo čas za to. Nikoli si ne recite, da tega pa morda ne bo v izpitu. Zaupanje goli sreči vas namreč ne bo daleč pripeljalo, saj boste na cesti še kako hvaležni, da nosite s seboj vse potrebno znanje.

CPP video posnetki, igre in forum

Bodite sistematični. Hodite korak za korakom in se učite tako, kot vam je snov predstavljena. Vsekakor se lahko pogovorite tudi s kom, ki je izpit že opravil, in se poučite dodatno še iz druge literature ali preko spleta. Še en dober nasvet vsem bodočim voznikom bi bil, da spremljajo vožnjo, kadar sedijo na sopotnikovem sedežu in premlevajo o pravilih cestnega prometa.

CPP tečaj in predavanje

Kot smo ugotovili, vam bosta CPP tečaj in predavanje dala tisto potrebno znanje, ki ga potrebuje prav vsak voznik, preden se sam odpravi na cesto. Kar se tečaja tiče, njegove vsebine in posamezne učne teme pripravi in določi predavatelj cestno prometnih predpisov.

Predavanje bo zajelo splošni del, ki se tiče vseh bodočih udeležencev v cestnem prometu, pa tudi dodatni del, ki pa bo prilagojen posameznim kategorijam. Po končanem predavanju in opravljenem CPP izpitu pa bo na vrsti trenutek za prve kilometre na cesti.

Kategorija: Avtomoto