Izbira sedežne garniture

Kako izbrati sedežno garnituro?

Prenavljate stanovanje in med drugim kupujete tudi novo sedežno garnituro? Nakup je morda sprva videti res precej preprosta naloga, a vseeno temu ni povsem tako. Potreben je konkreten premislek o tem, kakšna sedežna garnitura sodi v vaše stanovanje, kaj pravzaprav želite od nje: dobro sedenje, udobno poležavanje, morda tudi kvalitetno spanje? Sedežne garniture se ne kupuje za mesec ali dva, temveč za daljše obdobje, zato mora biti odločitev dobro premišljena.

Sestav sedežne garniture oziroma njena oblika mora biti prilagojena vašemu stilu in prostoru, kjer se bo garnitura nahajala. Poleg tega mora ustrezati tudi vašim potrebam in željam, saj se boste le tako na njej dobro počutili.

Kaj morate najprej storiti? Pri izbiri prave sedežne garniture morate najprej določiti, kako velika bo. Vsekakor kavč in naslonjači ne smejo ovirati gibanja v prostoru, zato mora biti dovolj prostora za prehod in neovirano gibanje. Paziti morate tudi na višino garniture, saj ne sme segati čez okenske police in podobno.

Po sedežno garnituro v Il Ambienti

Ko se boste odpravili v pohištveni salon Il Ambienti po nakupu sedežne garniture, se boste morali odločiti tudi o tem, ali bo vaša garnitura moderne ali klasične oblike. Če je vaša dnevna soba zasnovana na moderen in minimalističen način, potem naj bo sedežna garnitura oblikovana v modernih in enostavnih linijah. Če pa vam je bolj pri srcu klasika, pa se odločite za bolj masivne in zaobljene kavče in naslonjače. V manjših prostorih bodo bolj primerni nižji modeli.

  • Sedežna garnitura ADA 6375

Zelo priljubljene so sedežne garniture v obliki trosedov, ki imajo širši podaljšek za poležavanje. Če za tak podaljšek v dnevni sobi nimate prostora, lahko izberete kavč z ležiščem, ki se izvleče. Tako bo sedežna garnitura primerna tudi za spanje.

Ko ste se odločili za obliko in velikost, se morate posvetiti še notranjemu sestavu, materialu in barvi sedežne garniture. Sistem vzmetenja je zelo pomembna lastnost, saj bo od njega odvisno to, kako uporabna in udobna bo garnitura. Seveda je pri tem potrebno upoštevati lastnosti posameznika; nekateri imajo pač raje trše sedišče, spet drugi pa bolj mehko. Občutek kompaktnosti proizvajalci dosežejo tako, da sedežni garnituri dodajo dvojno vzmetenje, s tem pa se podaljša tudi njena življenjska doba.

Ko boste izbirali material sedežne garniture, bodite predvsem praktični. Usnje bo dalo videz prestiža, enostavno je tudi za čiščenje in vzdrževanje. Prijetnejši občutek ob dotiku pa zagotavljajo različne tkanine ali mikrotkanine. Tudi kakovostne mikrotkanine imajo dolgo življenjsko dobo.

Sedežna garnitura pa ima še eno pomembno lastnost, in sicer barvo, ki jo izberite glede na ostalo opremo stanovanja. Če imate majhno dnevno sobo, potem posezite po svetlejših barvah. V velikem in sončnem prostoru pa si lahko privoščite tudi temnejši odtenek barve.

Želimo vam obilo lepih in udobnih trenutkov na vaši novi sedežni garnituri!

Kategorija: Dom in vrt