Lovska kamera

Kako deluje lovska kamera?

Ste si že od nekdaj želeli malce pobližje spoznati naravo in živali, do katerih sicer ni moč prikorakati kar tako? Sploh v gozdu se dogaja marsikaj, ko nas ni tam, zato je še toliko bolj zanimivo ujeti kakšen redek trenutek – kar s pomočjo kamere.

To nam omogočajo lovske kamere, ki pa zmorejo tudi kaj drugega. Čeprav jih imenujemo lovske, pa pridejo prav denimo tudi za varovanje našega doma. Ker njihovo delovanje omogoča zaznavanje gibanja, na ta način vedno vemo, ali se morda kdo smuka okoli naše hiše oziroma vikenda.

Delovanje podnevi in ponoči

Bistvo takšne kamere je, da deluje samodejno, ima dolgotrajen vir napajanja in da so njene fotografije in video posnetki kvalitetni. Ker je lovska kamera opremljena z LED diodami, bodo tako tudi nočne fotografije izjemne kakovosti, a seveda črno bele.

Lovska kamera SJCAM M50

Lovska kamera SJCAM M50 je opremljena z LED diodami.

Sicer pa takšna kamera zmore povsem avtomatizirano delovanje. Dovolj je, da jo namestimo na stebriček ali deblo drevesa in pustimo, da ujame dnevno ali nočno dogajanje v gozdu. Morda pa se vam nasmehne sreča in ujamete kakšen zares vrhunski živalski selfie.

Izjemno zaznavanje gibanja

Lovska kamera M50 proizvajalca SJCAM ima vgrajen fotoaparat, s katerim lahko zajemamo fotografije do 24 MP. Tudi snemanje videa ni nič manj kakovostno, saj kamera omogoča resolucijo 1728 x 1296 in zajem 30 sličic na sekundo. Ker je opremljena z infrardečo tehnologijo, lahko zaznava okoliško gibanje.

Senzor na lovski kameri SJCAM M50

Za zaznavanje gibanja skrbita dva senzorja na kameri SJCAM M50.

Ko do gibanja pride, se vklopi ustrezna funkcija, kot je zajem fotografije ali snemanje videa. Lovska kamera zazna premikanje živali ali človeka, še bolj pomemben podatek pa je, da te premike zazna na razdalji do 12 metrov. Ob pomoči osmih AA baterij kamera deluje kar do 6 mesecev.

Odpornost na vremenske razmere

Za pravo lovsko kamero, ki bo svoje delo opravljala na prostem – ne glede na vremenske pogoje – je seveda ključnega pomena, da ji ti ne pridejo do živega. Kamera M50 je tako odporna proti dežju, prahu in udarcem, kar se ob pomoči kakšne divje živali lahko hitro pripeti.

Seveda pa je potrebno za najboljše posnetke poskrbeti že ob sami namestitvi lovske kamere. Priporočljivo je, da se jo pritrdi nekoliko višje in usmeri navzdol, saj bo oko kamere na ta način pokrilo precej več terena kot sicer. Višina namestitve kamere pa je odvisna tudi od vrst živali, ki jih želite opazovati. Plazilci, glodalci in manjše živali se gibljejo pri tleh. Če boste želeli posneti večjo žival ali v objektiv ujeti človeškega vsiljivca, pa boste kamero namestili nekoliko višje.

Kategorija: Prosti čas