Kaj je mikrodermoabrazija?

Sliši se zapleteno, pa vendarle je mikrodermoabrazija povsem razumljiv kozmetični postopek. Kot nam pove že ime samo, gre za mikro kožno luščenje, še veliko bolj enostavno pa je, če postopek imenujemo kar diamantni piling, ki se je med laično javnostjo precej bolje prijel. S profesionalnega vidika govorimo o postopku za glajenje epidermisa, ki se ga uporablja pri težavah z aknami in brazgotinami oziroma za odpravljanje gub. Nič čudnega torej, da velja za neke vrste naraven, nekirurški in neagresiven lifting.

Diamantni piling vrača mladosten videz brez kirurgije

Pri mikrodermoabraziji obdelujemo kožo oziroma njeno vrhnjo plast z napravo, ki skrbi za luščenje zgornje plasti in s tem ustvarja prosto pot v globino kože, torej lahko na njej nato veliko bolj učinkovito uporabimo druge kozmetične tretmaje. Večinoma se mikrodermoabrazija izvaja na koži obraza in vratu, vendar ni omejena zgolj nanju in si lahko z njo pomagamo tudi pri izboljšanju kože na vseh drugih delih telesa. Diamantni piling vrne koži vitalnost ter ji pomaga pri regeneraciji, zato je ta bolj gladka in napeta. Z diamantnim pilingom se torej spopadamo z znaki staranja oziroma z gubami na povsem neboleč način, kar je zagotovo velika prednost pred invazivnimi kirurškimi postopki.

Diamantni piling

Diamantni piling vrne koži vitalnost in pomaga pri regeneraciji.

Piling se lahko izvaja na vseh tipih kože, saj ne povzroča alergijskih reakcij. Z njim pa ne odpravljamo zgolj gub, temveč poskrbimo tudi za boljšo debelino kože oziroma preprečujemo njeno tanjšanje, odpravljamo starostne pege, zmanjšujemo pore in odpravljamo brazgotine, ki so posledica aken. Imate strije zaradi nosečnosti ali zaradi izgube telesne teže? Tudi z njimi se mikrodermoabrazija odlično spopada in jih uspešno odpravlja ali vsaj zmanjša njihovo opaznost.

Postopek diamantnega pilinga

Za diamantni piling se uporablja posebna naprava, ki pod visokim pritiskom omogoča luščenje epidermisa s pomočjo kristalov, drobnih kapljic posebne raztopine ali zraka. Ker se zgornja plast odstrani, lahko v kožo bolje prodrejo kozmetična sredstva, kot so hialuronska kislina ter vitamini in antioksidanti, ki jih nanesemo med samim postopkom, sicer pa tretma sam po sebi spodbuja kožo k proizvajanju kolagena, ki jo naredi bolj prožno.

Kdaj opazimo prve rezultate?

Tretma se običajno prične s sklopom šestih obiskov v razmaku enega tedna, sicer pa se ga prilagaja lastnostim kože oziroma njenim težavam in starosti. Včasih so dovolj že štirje obiski, včasih jih je potrebno več. Dejstvo je, da delne učinke lahko opazimo že po prvem obisku, nekje sredi kure pa so ti že povsem očitni. Priporočljivo je, da se nato za ponovno mikrodermobrazijo odločimo enkrat ali dvakrat letno.

Kategorija: Lepota in zdravje