Kaj je astrologija?

Astrologija je ena najstarejših ved, katere izvor sega vse do prvih človeških civilizacij. Nekoč je veljala za temelj vseh znanosti, danes pa marsikdo nanjo gleda zviška, saj s sodobnimi znanostmi nima veliko skupnega. Temelji namreč na teorijah, ki jih zaenkrat v praksi še ne znamo znanstveno dokazati.

Kljub temu astrologija izvira iz narave oziroma, natančneje, iz povezave med astronomijo ter psihologijo. Njena dejavnost je proučevanje gibanja in položajev nebesnih teles, torej nam najbližjih, z Zemlje opaznih planetov ter ozvezdij, ter tolmačenje posledic teh teles in njihovega gibanja na življenje na Zemlji, še posebej pa na ljudi.

Položaj nebesnih teles

Astrologija proučuje vpliv položaja nebesnih teles na življenje na Zemlji.

Kljub temu, da so nekateri prepričani, da je vpliv bolj »na nivoju mitov in legend«, da gre zgolj za simbolično povezovanje, pa nam naravni pojavi kažejo, da v resnici ni tako. Vsi namreč vemo, da na primer Luna vpliva na plimo in oseko, da je lunin mesec (28 dni) osnova za mesečne hormonske spremembe v ženskem telesu in podobno. Zakaj bi torej astrologija veljala za »nepravo« znanost samo zato, ker sodobnim znanostim ni dovolj opisati nek vpliv in spremembe, temveč jih želi vedno podati z razumsko dokazljivim?

Astrologija in vedeževanje

Astrologija je eden najbolj uporabnih načinov vedeževanja, saj pojasnjuje človekovo osebnost in njegovo usodo s pomočjo izračunavanja vpliva nebesnih teles na posameznika. Za vedeževanje z astrološko metodo se najpogosteje izdela astrološka karta, ki se nanaša na datum in uro rojstva posameznika, v njej pa se natanko določi, kakšno je bilo v trenutku rojstva stanje na nebu.

Astrološka karta

Za astrološko karto se uporabljata tudi izraza rojstna in natalna karta.

Natančen »rojstni horoskop« v obliki astrološke karte je neke vrste zemljevid, iz katerega lahko razberemo položaje planetov, zvezd in ozvezdij, astroloških hiš, asteroidov in drugih objektov v vesolju. Od njihove razporeditve, glede na natančen čas in kraj rojstva, je odvisno, kakšna usoda je namenjena človeku, prav tako pa tudi to, kakšen bo človek po osebnih lastnostih.

Astrološka karta je povsem oseben horoskop, ki nudi temeljito vedeževanje oziroma predvidevanje prihodnosti.

Si lahko astrološko karto zagotovite tudi v Sloveniji?

Astrologija Astrohiša, ki pod svojo streho združuje množico izkušenih vedeževalcev, ki uporabljajo različne tehnike, vam nudi tudi vedeževanje po principih astrologije ter izdelavo astrološke karte. Izdelajo jo na podlagi rojstnih podatkov, izdelati pa jo lahko daste zase, za svojega partnerja oziroma partnerko, prav tako pa tudi za svoje otroke.

Astrohiša

Izdelava karte ob rojstvu otroka je v zadnjih letih zelo priljubljena, saj si vsi starši in stari starši želijo bolje spoznati svojega otroka ali vnuka, prav tako pa želijo vedeti, kje morajo biti pri vzgoji pazljivi oziroma kaj lahko pričakujejo v otrokovih mladih letih.

Kategorija: Prosti čas