Triki za hujšanje

TOP 6 trikov za hujšanje

Le kdo si ne bi želel poznati skrivnosti, kako do optimalne teže. Kako jo vzdrževati ali pa kako se rešiti prekomerno pridobljenih kilogramov, ki se tako zelo radi in hitro prilepijo na človeško telo. Seveda obstajajo prakse in navodila za zdravo življenje, ki počnejo prav to. Pa poglejmo naš izbor top 6 trikov za hujšanje.

Obiščite tudi spletni portal https://www.hujsanje.si/ in o hujšanju in dietah izvedite mnogo več.

1. Prevarajte svoje telo

Prevarati svoje telo? Kako? Telo oziroma naši možgani so zelo dojemljivi za spremembe rutine v našem življenju. Če se denimo lotimo posebne diete z zmanjšanim vnosom kalorij, bo telo to zaznalo in si pričelo skladiščiti zaloge za težke čase. Vsakih nekaj dni zaužijmo nekaj 100 kalorij več kot jih sicer dieta predpisuje.

2. Trik z vodo

Vsaj 15 minut pred obedom spijte kozarec vode ali skodelico zelenega čaja. Ta vam bo zapolnila nekaj prostora v želodcu, ki bo možganom poslal signal, da ni povsem prazen. Kasneje za mizo ne boste tako zelo lačni, kot bi bili sicer, in boste pojedli manj.

3. Velikost krožnikov in pribora

Uporabite manjše krožnike, da bodo ti navkljub manjšim porcijam videti polni. Največkrat jemo z očmi. Saj poznate tisti rek: »same oči so ga bile«. Tudi manjša žlica vam bo v pomoč. Večkrat boste nesli k ustom, prej boste siti.

4. Zaužijte vsaj 5 obrokov na dan

Če se boste ves dan stradali in zvečer prišli do hladilnika, bo nastala katastrofa. Prenajedli se boste in vaše telo bo, namesto počitka, ponoči delalo nadure. Posledica teh nadur pa bo (kljub spanju) jutranja utrujenost in neprespanost.

Polnovreden zajtrk

Naj se vaš dan prične z okusnim in polnovrednim zajtrkom.

Več manjših obrokov na dan bo poskrbelo za to, da bo vaš želodec ves čas imel občutek sitosti in bo zaposlen. Če na delovnem mestu težko posežete po hrani, imejte v bližini vedno kakšno vrečko oreščkov. Že ena pest teh okusnih prigrizkov bo dovolj za kar nekaj časa.

5. Jejte počasi in uživajte v hrani

Če jeste hitro, boste vedno pojedli več kot potrebujete. Ko je želodec poln, sporoči možganom, da ima dovolj, a pri prehitrem prehranjevanju informacije zamujajo. Pot iz ust do želodca traja nekaj časa in preden do tja prispe dovolj hrane, je boste ob hitrem tempu pojedli še nekaj (pre)več.

6. Skrbite za svoje črevesje

Znano je, da črevesju rečejo tudi drugi možgani. Kolonije bakterij narekujejo naše želje in hotenja, zahtevajo hranila in od tega, katera jim boste poslali, bo odvisno vaše počutje. Napenjanje povzročajo plini, ki jih določene bakterije proizvajajo pri razgrajevanju posamezne hrane. Temu sledijo tudi bolečine v trebuhu, slaba volja in slabo počutje.

Če imate s prebavo težave, si privoščite dovolj vlaknin in probiotikov, predvsem pa poskrbite za zadostno gibanje. Pri premagovanju težav z zaprtostjo in napihnjenostjo vam lahko pomagajo tudi prehranski dodatki.

Kategorija: Lepota in zdravje